Verhuur

Camping ”De Liede” is centraal gelegen en daarmee een goede uitvalsbasis voor uitstapjes richting de stad, het strand, Amsterdam of Recreatiegebied Spaarnwoude. Wij bieden verschillende mogelijkheden om de omgeving te verkennen door middel van verhuur.

Fietsverhuur


Een Fiets kunt u bij Camping ”De Liede” al huren voor € 8,- per dag. Elke fiets is voorzien van een Axa fietsslot en daarbij krijgt u ook nog een extra hangslot. In de zomer periode is het aan te raden om de fietsen vooraf te reserveren.

Rondje Haarlem: Het in Haarlem wel bekende ‘Rondje Haarlem’ is in 2002 aangelegd. De fietstocht die ongeveer 50 kilometer bedraagd voert u door verschillende landschappen in Zuid-Kennemerland. U zult imposante molens, mooie boederijen, het spaarne, Oud-Spaarndam, de Ruïne van Brederode en nog vele andere bezienswaardigheden tegenkomen.

Daarnaast zult u de plaatsen Bloemendaal, Overveen, Bennebroek, Heemstede, Schalkwijk en Vijfhuizen aandoen om het ‘Rondje Haarlem’ te kunnen voltooien. Als u door fietst is het rondje in 2,5 uur te doen, maar als u de verschillende hoogtepunten langs de route wilt bezichtigen zal de veelzijdige route ongeveer het dubbele in beslag nemen. Meer informatie over deze fietsroute vindt u hier. Fietst u liever met fiets knooppunten klik dan hier.

Kanoverhuur

In 2021 hebben wij alle oude kano’s vervangen door gloednieuwe kano’s. Een kano voor één of twee personen of een Canadese kano voor drie personen kunt u bij Camping ”De Liede” huren voor € 10,00 per uur. Wij reserveren niet, maar u mag na 09:00 uur een uur van te voren altijd bellen of er nog kano’s beschikbaar zijn.

Doordat de camping direct aan het water (Ringvaart Haarlemmermeer) gelegen is, is het bijna vanzelfsprekend dat we u de mogelijkheid geven om voor € 10,- per uur een één- of twee persoons of een Canadese kano voor drie personen te huren. Of het nu voor voor twee uur is of voor een ‘rondje Haarlem’, de ringvaart leent zich bij uitstek om heerlijk ontspannen te kunnen genieten van de rust op het water en de bezienswaardigheden op het Spaarne, u vaart bij een rondje Haarlem namelijk door het centrum van Haarlem heen.

Route
Vanaf Camping ”De Liede” is het mogelijk om een grote ronde te varen. Deze kanoroute is ongeveer 21 km en zal u langs verschillende bezienswaardigheden voeren. U komt bijvoorbeeld langs vijf forten van de Stelling van Amsterdam: Kunstfort bij Vijfhuizen, Fort bezuiden Spaarndam, Fort bij Penningsveer, Fort bij de Liebrug en het Fort aan de Liede. Daarnaast zult u ook een aantal molens tegen komen. De route is netjes aangegeven met ANWB bordjes met daarop ‘Molentocht’. Voor meer informatie over de Stelling van Amsterdam klikt u hier. Als u alleen geïnteresseerd bent in de ‘Molentocht’ route, klikt u hier.

SUP verhuur

In 2021 hebben wij twee sup boards aangeschaft. Een sup board kunt u bij Camping ”De Liede” huren voor € 10,00 per uur. De bedoeling is dat u zelfstandig het water op gaat. Wij reserveren niet, maar u mag na 09:00 uur een uur van te voren altijd bellen of er nog sup boards beschikbaar zijn.

Stand Up Paddle is de snelst groeiende watersport op dit moment en is toegankelijk voor jong en oud. Wanneer dit de eerste keer wordt, zal het wel even oefenen zijn, maar geen zorgen binnen een paar minuten zal u hier al handigheid in vinden. Wanneer u voor de eerste keer op een sup board wilt gaan staan, raden wij u aan om dit met mooi weer te doen. De kans is aanwezig dat u in het water belandt.