Omgeving

Camping ”De Liede” is centraal gelegen en daarmee een goede uitvalsbasis voor uitstapjes richting de stad, het strand, Amsterdam of Recreatiegebied Spaarnwoude. Ook diverse sportaccommodaties zijn op korte afstand goed bereikbaar. De camping ligt aan de Ringvaart van de Haarlemmermeer en beschikt hiermee over open zwem- en viswater. Vissen is alleen toegestaan indien u in het bezit bent van de VISpas.

Recreatiegebied Spaarnwoude: Op minder dan 2 kilometer ligt het Recreatiegebied Spaarnwoude. Dit uitgestrekte gebied beschikt over uitgebreide recreatiemogelijkheden waaronder vele wandel-, skeeler en fietsroutes. Recreatiegebied Spaarnwoude beschikt over een overdekte skipiste en een golfbaan.

Zwembad: Het overdekte zwembad Boerhaavebad bevindt zich op 3 kilometer. Tennis: Tennisbanen zijn op 2 kilometer van de camping goed bereikbaar. Boerengolf: Klik hier voor boerengolf en andere activiteiten. Motorboten: Voor het verhuur van motorbootjes klikt u hier. VVV in Haarlem: Voor algemene informatie klikt u hierTaxi: Heeft u een betrouwbare taxi nodig? Klik hier.

Leuk om te bezoeken en eenvoudig te bereiken


Haarlem is één van de mooiste steden van Nederland, althans dat vinden wij. De stad telt ongeveer 150.000 inwoners en ligt aan de rivier het spaarne. De stad heeft een aantrekkelijke binnenstad met vele monumenten en bezienswaardigheden als het Frans Hals Museum en het Teylers Museum. Daarnaast staat Haarlem bekend om haar grote verscheidenheid aan cafés, restaurants en winkels in de grote winkelstraten. Wist u trouwens dat Haarlem in 2013 is verkozen tot de beste winkelstad met het meest gevarieerd winkelaanbod?! (onderzoek van CBS)

Cultuur

Op het gebied van cultuur is er in Haarlem veel te beleven. Zo beschikt de stad over een aantal podia: Philharmonie, Toneelschuur, Patronaat en de Stadsschouwburg Haarlem. Allen bieden een kwalitatief hoogwaardig programma op het gebied van onder andere toneel, dans, muziek en film. Zoals al vermeld beschikt Haarlem ook over musea. De bekenste zijn het Frans Hals Museum en het Teylers Museum. Het 100 jarige bestaan van het Frans Hals Museum wordt in 2013 gevierd met het Frans Hals Jaar. Het oudste museum van Nederland (1784) staat ook in Haarlem, namelijk het Teylers Museum. In 2011 werd dit museum genomineerd voor de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Maar er is meer. Naast de genoemde musea en culturele podia, biedt Haarlem een aantal toonaangevende galiereis met ieder een eigen stijl. De bekenste in Haarlem zijn de Nieuwe Vide, Horizonverticaal, Galerie 37 en De Vishal. Wij zijn ervan overtuigd dat Haarlem voor elke cultuur liefhebber wel wat te bieden heeft.

Culinair

Na Maastricht telt Haarlem de meeste cafés en restaurants van Nederland, mede hierdoor staat de stad bekend om haar rijke culinaire leven. Van eenvoudig tot exclusief, van trendy koffiebars tot gezellige borrelcafés, je kunt het zo gek niet bedenken of het is te vinden in Haarlem. De stad heeft zelfs haar eigen jaarlijkse culinaire evenement: ‘Haarlem Culinair’. Tijdens dit evenement in augustus kunnen diverse restaurants zich aan het publiek presenteren.

Logistiek

Vanaf Camping ”De Liede” is de stad het beste te bereiken met de fiets. Mocht u niet in het bezit zijn van een fiets, dan kunt u van de mogelijkheid gebruik maken om er een bij ons te huren. U zult ongeveer 15 minuten onderweg zijn. Ook behoren de trein en de bus tot de mogelijkheden om de binnenstad van Haarlem te bereiken. De opstapplaats voor zowel de bus als de trein liggen op ongeveer 15 minuten loopafstand.

Wie aan Zandvoort denkt, zal direct denken aan zon, zee en strand. Zandvoort heeft al een lange tijd de reputatie als de bekendste badplaats van Noord Holland. Van oudsher staat Zandvoort bekend om de brede stranden, de duinen en het gezellige centrum. Het hele jaar door worden er grote en kleine evenementen georganiseerd.

Strand

Natuurlijk kent u het strand om te zonnen in de zomer, maar ook in de andere jaargetijden in het prima vertoeven op het strand van Zandvoort. Joggen, uitwaaien of even genieten van de, zo nu en dan, woeste Noord-Zee, het kan allemaal. Ook zijn honden toegestaan. Let wel, dit is niet het hele jaar toegestaan, voor meer informatie klik hier.

Natuur

De variatie in begroeiing is erg groot en hierdoor zien we een rijke flora en fauna. In de Kennemerduinen komen, behalve veel vossen, reeën en konijnen, allerlei soorten vogels, insecten en amfibieën voor. Daarnaast zijn er ook verschillende soorten vleermuizen die slapen en overwinteren in de oude bunkers die zijn overgebleven uit de Tweede Wereldoorlog. Ook zijn er een paar jaar geleden runderen, schapen en paarden uitgezet in dit gebied. Schrik niet als u aan het fietsen of wandelen bent in dit prachtige gebied en er opeens een kudde Schotse Hooglanders op het fietspad staat! U kunt het beste de dieren met rust laten en er met een wijde boog omheen lopen. Tegenwoordig grazen er ook wisenten (de laatste wilde oerrunderen van Europa). Om deze mooie dieren te kunnen bekijken is er een speciaal uitzichtpunt gemaakt nabij het meertje waar de wisenten komen drinken. Kraansvlak is een open duingebied met resten van een zeedorpenlandschap. Er zijn speelterreinen aanwezig en er vindt begrazing door runderen en pony`s plaats.

Circuit Park Zandvoort

Onlosmakelijk verbonden met de badplaats Zandvoort is het Circuit Park Zandvoort. Een legendarisch en internationaal geroemd circuit, geliefd door zowel sporter als toeschouwer met een shistorie die ruim 60 jaar terug gaat. Nog steeds vinden er jaarlijks tientallen evenementen plaats die tienduizenden racefans hun hart sneller laten kloppen. Naast diverse spectaculaire nationale autosportevenementen kent de kalender ook internationale hoogtepunten als de Deutsche Toerenwagen Masters (DTM) en de Masters of Formula 3.

Voor meer informatie over Zandvoort klikt u hier.

Amsterdam, de hoofdstad van Nederland, ligt op steenworp afstand van Haarlem. De aangelegde grachtengordel eind 16e eeuw is een van dé bezienswaardigheden van de stad. Andere belangrijke attracties zijn musea, zoals het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum en het Van Gogh Museum, het Anne Frank Huis, de Wallen, de coffeeshops en natuurlijk de grote pleinen. Wist u al dat Amsterdam de meeste nationaliteiten ter wereld telt?

Cultuur

In Amsterdam zijn er vele musea te vinden. De grootste liggen aan het Museumplein, dit zijn het Van Gogh Museum, het Rijksmuseum en het Stedelijk Museum. Daarnaast zijn er nog een aantal kleinere musea op andere plekken in de stad te vinden. Het Tropenmuseum, het Amsterdam Museum, het Joods Historisch Museum, het paleis op de Dam, Het Anne Frank Huis en het Rembrandthuis zijn hier voorbeelden van. Naast genoemde musea is er meer cultuur in Amsterdam te vinden. Het Koninklijk Theater Carré, het DeLaMar en de Stadsschouwburg zijn voorbeelden van bekende Amsterdamse schouwburgen en theaters. Het terrein waarop de Westergasfabriek gebouwd is, is ook zeker het bezoeken waard. Aan het begin van de 21e eeuw verrees hier namelijk een nieuw cultuurpark, waar tegenwoordig vele exposities, optredens en festiviteiten worden georganiseerd.

Logistiek

Amsterdam beschikt over tien treinstations waarvan Amsterdam Centraal de grootste en bekendste is. Als bezoeker van camping De Liede arriveer je binnen 15 minuten op treinstation Amsterdam Centraal. De intercity naar het centrum van Amsterdam gaat elke vijftien minuten. Bij goed weer is het aan te raden om Amsterdam per fiets te bezoeken. De stad staat namelijk bekend om haar goede faciliteiten voor fietsers. Daarnaast vinden bijna 40% van alle verplaatsingen per vervoersmiddel in Amsterdam, met de fiets plaats. De afstand van de camping tot in het centrum van Amsterdam is ongeveer 20 kilometer.

Voor meer informatie over Amsterdam klikt u hier.

Leuk om te doen


U kunt vanaf Camping ”De Liede” natuurlijk gemakkelijk op pad met de auto, camper of openbaar vervoer, maar wat dacht je van alternatief vervoer? Zo huur je bij ons bijvoorbeeld een fiets, kano of SUP.  Hiermee kunt u de omgeving op een eenvoudige manier ontdekken en het is nog leuk ook!